Καλωσορίσατε  και καλή πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας!

Ανακύκλωση τηγανέλαιου στο σχολείο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 09:12

Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να ρίχνουμε το λάδι μετά το τηγάνισμα στο νεροχύτη.

Σε περιοχές, όμως, που δεν υπάρχει επεξεργασία αποβλήτων, όπως και στην δική μας, το «τηγανόλαδο» κατευθύνεται στη θάλασσα και στα ποτάμια, συμβάλλοντας έτσι στη διατάραξη της τροφικής αλυσίδας με βαρύτατες επιπτώσεις, στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα και κατ? επέκταση στην υγεία μας.

Ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα «τηγανέλαια» μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού υποστούν μία πρώτη επεξερ­γασία για την παραγωγή βιοκαυσίμων, που ρυπαίνουν πολύ λιγότερο το περιβάλλον από τα συμβατικά καύσιμα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας σε συνεργασία με το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και την Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», στην προσπάθεια να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα να συνεισφέρουν σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα των ημερών μας, αυτό της θέρμανσης των Σχολείων λόγω της περικοπής των απαιτούμενων κονδυλίων και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου υλοποιούν δράση συλλογής και ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων από τα νοικοκυριά, με αντισταθμιστικό όφελος για το σχολείο.

Έτσι και στο σχολείο μας, καλούνται μαθητές και γονείς να φέρουν στο σχολείο τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια του σπιτιού τους, με στόχο να τα ανακυκλώσουμε και ανάλογα με την ποσότητα που θα συγκεντρώσει το κάθε σχολείο ως αντισταθμιστικό όφελος θα παραλάβει πετρέλαιο Θέρμανσης, καλύπτοντας μέρος των αναγκών του.

Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον, ευαισθητοποιούμε τα νέα παιδιά, ενώ παράλληλα βοηθάμε σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση για την θέρμανση των σχολείων μας.

Μη χύνετε τα καμένα λάδια στον νεροχύτη σας.

Ας τα ανακυκλώσουμε!

Μαζί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φορείς,  μπορούμε περισσότερα!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 10:35